Bespaar nu en haal het zelf op!
Betaalbare bezorging in bijna heel Nederland
Eigen winkel al meer dan 30 jaar
Beoordeling Review Logo9,1 door klanten @ Kiyoh
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Bespaar nu en haal het zelf op!
  Betaalbare bezorging in bijna heel Nederland
  Eigen winkel al meer dan 30 jaar

  Hoe zit dat nou met de klimaatklasse aanduiding?

  Sterren voor vriesvak

  Op het energielabel van de door u gewenste  koelvries, vries of koelkast met vriesvak staat zeer veel nuttige informatie. Onder andere het vriesvermogen van het apparaat. Dit wordt aangegeven met een aantal sterren. Een vriezer(vak) van 1 tot en met 3 sterren is niet geschikt voor het diep invriezen van voedsel om het langere tijd te bewaren.

  Voor (diep) invriezen heb je een vier sterrenvriezer nodig. 

  Aantal sterrenTemperatuur vriesvakBewaartijd 
  * -6  °C1 week 
  ** -12 °C1 maand
  *** -18 °C3 maanden
  **** -18 °C of lager3 maanden en geschikt voor het invriezen van vers voedsel

   

  Klimaatklasse koelkast

  Sommige koel-vrieskasten kunnen er niet tegen om in een koude omgeving te staan, bijvoorbeeld de schuur of garage. En andere hebben weer last bij flinke warmte. Daarom is het beter om de koelkast nooit neer te zetten op een plek waar direct zonlicht op valt.

  Koelkasten zijn in klimaatklassen ingedeeld. De klimaatklassen geven aan bij welke minimum- en maximumtemperaturen van de omgeving, de koelkast volgens de fabrikant goed zou moeten blijven werken. 

  Statische huishoudelijk vrieskasten daarentegen zullen technisch nog wel goed functioneren. Sinds 1 juli 2017 zijn alle vrieskisten, vrieskasten en tafelmodel vrieskasten met SmartFrost voorzien van FrostProtect. Deze vriezers blijven functioneren bij een omgevingstemperatuur vanaf -15°C. Voor alle vriezers gefabriceerd voor deze datum en vriezers met NoFrost is de ondergrens 0°C.

  Bij de professionele diepvrieskasten (uitgezonderd statische diepvrieskasten) is vanwege het ontdooisysteem een omgevingstemperatuur van minimaal +10°C vereist.

  KlimaatklasseMinimum temperatuur °CMaximum temperatuur °C 
  N16 32 
  ST1638 
  T1643 
  SN1032